miercuri, 31 martie 2010

Ajutor de nadejde la bucatarie

     Uite-asa se vede ca am fetita mare...astazi m-a ajutat sa bat carnea pentru snitele...si tati poate sa confirme ca au iesit foarte fragede si bune. M-a vazut cu ciocanul de batut carne si a venit imediat la mine sa vada ce fac. Am trimis-o si si-a adus scaumelul, s-a suit pe el sa fie mai inalta si a fost tare incantata sa bata ea carnita. II place tare mult sa ma ajute la bucatarie...imi da legumele de jos din cutie sa le curat...e o harnicuta...

post signature

Prima plimbare fara mami

     Sambata tati a tinut neaparat sa mearga la tara, insa mami a ramas sa mai stranga prin casa si sa inceapa curatenia de paste...ca daca e Emi.....te ajuta de nu mai termini. Am rugat-o pe Alexandra sa mearga cu ei sa stea in spate cu ea, sa nu sara din scaunel si Irinel a stat cu tati in fata.
     Spre surprinderea, si oarecum dezamagirea mea, puiul meu a mers si a fost foarte cuminte, nici nu si-a amintit de mami decat pe drumul de intors cand i s-a facut somn si probabil ii trebuia putina tzitzi. Si totusi desi ea pare dispusa sa se rupa de mine, eu nu stiu daca ma simt pregatita. Stiu ca poate sunt egoista dar m-am obisnuit sa fim noi doua, sa ne iubim si mami sa fie mami si sa fie de neinlocuit....timpul tace si trece si incet incet o vad cum se indeparteaza de mine, simt cum se rupe legatura aia stransa care era intre noi. :(

post signature

luni, 29 martie 2010

Cuvinte noi

     Pe zi ce trece Ema invata din ce in ce mai multe cuvinte. Printre noile achizitii in vocabular mentionez: baba, du-te, ata, suc, face ca indienii, cuca (curca), uta-uta, usa, poi (imapoi), lo (acolo), ici (aici), radio :)), Ada (Alexandra o fetita cu care se joaca)

post signature

sâmbătă, 27 martie 2010

Independenta

     Fetita mea a inceput de ceva timp sa dea semne de independenta, pana acum mai mult la masa cand cerea sa pape singura, insa aseara, veneam de la niste prieteni si cand am iesit din scara blocului Ema s-a smuls din mana mea si a plecat inainte...Degeaba am strigat-o si eu si tati, am rugat-o sa dea manuta, raspunsul era invariabil acelasi: "Ema" si o lua inainte. Avand in vedere ca nu erau pericole am lasat-o o bucata singurica dar cand am vazut ca nu vrea deloc sa dea manuta am luat-o noui unul de-o manuta si celalalt de cealalta manuta si am mers asa spre casa, evident in proteste si mieunaturi sa-i dam drumu. 
     Odata ajunsi in scara blocului se smulge iar din mana si se duce la scari. O rog sa-mi dea manuta s-o ajut...raspunsul a fost acelasi...clas si raspicat: "Ema". Tati a luat-o inainte, Ema dupa el urca frumos cate o treapta tinandu-se cu manuta dreapta de gratiile de la balustrada, iar eu cu o treapta in urma ei s-o prind daca cumva se dezechilibra. Desi am rugat-o de mai multe ori sa-mi dea manuta s-o ajut, sau sa o iau in brate n-a vrut si pace, si a urcat singurica pana la 3 cate 16 trepte pe etaj, dar m-a mirat faptul ca a urcat tinandu-se cu o singura mana si a urcat toate 3 etajele. A mai urcat pe jos dar tinuta de mine de o manuta insa dupa un etaj se cerea in brate. M-e asa draga cand vrea sa se descurce singura, insa pe de alta parte ma tem sa nu se loveasca...
     Vorba poeziei "Of, of, of...numai mama sa nu fii"

P.S. astazi a si coborat singura foarte atenta 2 etaje...evident eu eram cu un pas inaintea ei s-o prind daca aluneca, dar n-a fost nevoie s-a tinut frumos cu manutele si a coborat cate o treapta.

post signature

joi, 25 martie 2010

Vocabular

     Exercitiile de vocabular cu litere sunt una din activitatile preferate ale printesei. Ii arat litera si-i spun diverse cuvinte care incep cu litera respectiva, iar ea repeta cuvantul dupa mine .Pentru exemplificare folosimliterele cu magnet din dotare. A inceput deja sa stie la multe dintre litere cate un cuvant pe care-l asociaza cu litera respectiva:

a - angela
b - baie
c - carte
e - ema
f - floare
g - gigi
l - lapte
m - mami
n - nana/nani
o - ou
p - papa
r - rosu
s - sapte
t - tati
u - ham-ham (are un catel de lemn caruia i-a scos urechile si de cate ori le vedea prin casa imi spunea ca-s de la catel si daca-i arat u face conexiunea cu ureche rezulta catel rezulta ham :)) )




post signature

Gimnastica de dimineata

     Cred ca am mai povestit ca dimineata facem gimnastica...dar azi am reusit s-o si filmez....oricum n-a facut chiar multa si cum trebuie fiindca nu facea se mami (aveam mainile ocupate cu camera).  Incepem cu un mic exercitiu cu manutele...1-2, 1-2, ridicand pe rand cate o manuta sus.
     Apoi Ura (amandoua manutele sus), apoi nu-i (amandoua manutele la spate), apoi uite (amandoua manutele in fata) si inca o data.
     Urmeaza morisca cu manutele in fata...
     Apoi sarim ca iepurasii
     Apoi ne suim pe pat si facem sus jos si gata.
     Dupa ce terminam papam, facem paturile, spalam gurita si dintucii si apoi ne incepem activitatile zilnice.



post signature

Inceput de sfarsit

      Ieri am fost tare mandra de printesa mea. Am fost la coafor si neavand cui cine s-o las am luat-o cu mine. Desi aveam programare s-a decalat si am asteptat vreo ora jumate. Ema a fost exemplar de cuminte....s-a jucat cu tati pe afara la parculetul de joaca din apropiere...moartea ei topoganele , apoi s-a racit afara si mi-a adus-o inauntru. Prima oprire... langa mami sa ceara tzitzi si cum era foarte aglomerat i-am zis ca-i rusine...nu poate mami sa scoata tzitzi acum da-i dau acasa cand ajungem cat pofteste. Spre surprinderea mea a inteles, mi-a cerut o gurita de apa si apoi s-a dus inapoi la joaca. Cam intr-o jumatate de ora a venit iar...aceeasi solicitare...acelasi raspuns...aceeasi reactie, a baut putina apa si s-a intors la joaca. A mai avut vreo doua tentative care s-au terminat de aceeasi maniera, iar cand am terminat si ne-am suit in masina i-am dat tzitzica si a fost tare incantata...
     Oricum m-a surprins ca a inteles si a cedat usor, fara scene, plansete, tipete si m-am bucurat fiindca as vrea sa renunt sa o mai alaptez in public. E mare de-acu' si in plus in curand trebuie sa renunt de tot la mesele de ziua...fiind plecata toata ziua la serviciu si cred ca asta e un inceput bun...sa invete ca sunt momente cand se poate si primeste si momente cand mami nu-i poate da.
post signature

marți, 23 martie 2010

Ce gandeste un bebe la botez

     Multumesc Naisha.....am ras cu lacrimi la ora 23 si 22 de minute....cand toti dormeau in casa si eu umblam aiurea pe net :))
     si o poza cu printesa de la botez...sa ne aducem aminte :P



Ora 14.00. Multă lume în casă. Mama s-a coafat, tata are un soi de şervet verde legat de gât, cam ca babeţica mea, dar mai îngust. Arată caraghios, am râs de el. Bietul tata, crede că râd de fapt cu el.. Oricum, suspect de multă agitaţie. Presimt că e în legătură cu mine. Ia să stau treaz. Nu, mamă, nu vreau să dorm şi nici să mănânc. Voi îmi pregătiţi ceva.

Ora 15.00. Au mai venit şi alţii. Vorbesc tare, râd. Din când în când se apleacă şi mă gâdilă. Ăsta-i un obicei tâmpit - ce, ne cunoaştem? Pe voi vă gâdilă necunoscuţii în dormitor? Ia să plâng niţel, poate mă ia mama-n braţe şi scap. Deci trag aer în piept, deschid gura şi…

Ora 15.45. Presupun c-am adormit. Adică trebuie să fi dormit, nu? că acuma m-au trezit. Ce mitocani… Bă, dormeam, da? Ce mă trambalaţi atâta? Na, că acum a apucat-o pe mama cheful să mă schimbe. Femeie, tu pe ce lume eşti? Lasă-mă-n pace să dorm! Ia să tragem aer în piept…

Ora 16.15. Credeţi că am chef de plimbare? Adică, zău, vă imaginaţi că asta vrea omu’ sâmbătă după-amiază pe la patru, să se dea cu maşina? Şi acum ne şi întoarcem, că cică au uitat un certificat de naştere. Asta mi se pare o prostie - ce, aveţi nevoie de dovezi că m-am născut? nu urlu suficient de tare aici? Nu pricepeţi? Vreau aaa-caaa-săăăă, la mine-n paaaat!

Ora 16.30. Oooo, ce de luminiţe-n camera asta! Şi ce tavan înalt! Miroase cam naşpa, n-ar strica o c*răţenie generală, dar dacă n-au ferestre, nici n-ai ce să speri… Uite-i şi pe tipii ăştia, umblă-n rochii aurii cu mâneci negre, doi bărboşi… na că unul a pus mâna pe mine - ia gheara, bă naşpetule, ce-i cu manierele astea?

Ora 16.40. Cântă - sau aşa cred ei. Mama e Carmina Burana pe lângă ăştia. Aloouu, mă blues brothers, mai încet că nu mă mai aud gândind! Mă ţine-n braţe o tanti, habar n-am cine e, ăia rag de mama focului, e cam multă lume în spate, e şi oală mare în stânga, o masă… Cred că ăştia vor să mă mănânce. Băi, trebuie să scap de-aici imediat. Mama! Maaaaa-maaaaa! Cât mai tare: MAAAA-MMMAAAAAA!

Ora 16.50. Urlu în continuare. Pân-aici mi-a fost, nu mai scap. Mama e cu ei, clar, în loc să mă scape din beleaua asta îngrozitoare (în care tot ea m-a băgat, dacă e să mă gândesc), a vent să-mi dea suzeta. Suzeta? De-asta crezi tu, mamă, că am nevoie acum? Ia-mă de-aici, nu-i vezi p-ăştia ce-mi pregătesc? Ce trădătoare… Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva tocmai din partea ei.

Ora 17.00. Tanti m-a pasat la nenea, dar tot în spatele bărboşilor stau. Ăia fac vrăjitorii peste cartea de bucate, lumea îi aprobă cu gesturi stranii. În oala aia e apă, m-am prins. Nu văd de-aici dacă e vreun morcov şi niscaiva păstârnac înăuntru, dar n-am nici o-ndoială. Cred că mă fac ciorbă. Am încurcat-o rău de tot. Cred c-am şi răguşit, dar nu mă las - cineva trebuie să mă salveze şi pe mine. Cineva, oricine, ajutor!

Ora 17.05. Nenea face avioane cu mine. Ce truc vechi, suckere, nu mă păcăleşti.

Ora 17.10. Nenea face avioane cu mitraliere şi cu bombe. Am tăcut, fazanul crede că datorită lui. Aiurea, nu m-am resemnat, doar îmi conserv puterile magice. Când or vrea să m-arunce-n oală, o să-mi iau zborul şi-o să le dau cu tifla din turlă. Roadeţi-vă unghiile, na, canibalilor.

Ora 17.15. Gata, pân-aici mi-a fost. M-au luat pe sus, m-au pus pe masă, m-au dezbrăcat. Pentru o clipă am ajuns pe burtă, dar puterile magice n-au acţionat, n-am putut s-o şterg, deşi am încercat. Acum m-a luat bărbosul nr. 1 şi mă duce spre oală. Acum, ajutor acum! Bă, nu mă băga-năuntru, bă, stai aşa…

Ora 17..15. WHOA! S-a răzgândit, uite-l că mă scoate. Stai să ţip.

Ora 17.15. Nu, iar mă bagă-n oală. Mă, nebunule, termină!

Ora 17.15. Iar m-a scos. Devine ridicol. Nici nu ştiu dacă vrea să mă înece pe bune, că mă ţine de nas şi gură. Poate vrea să mă sufoce? Mă deşteptule, tu respiri cumva pe alte găuri?

Ora 17.15. Dacă mai face asta încă o dată, pe bune dacă nu fac şi eu ceva pe el. Măcar atât. Ia, că mă ţine deasupra oalei, să mă scurg. Ce înapoiaţi… de prosoape n-aţi auzit?

Ora 17..20. Credeam c-am scăpat, că s-au îndurat.. M-au luat de la oloi, m-au îmbrăcat la loc, dar m-au dat şi cu ulei şi tot lui nenea ăla m-au livrat şi ăla merge cu bărboşii într-o cameră secretă. Acolo o fi tigaia, poate nu mai vor ciorbă. Unde duceţi voi copiii mici, mă nenorociţilor? Ia să urlu un pic, poate atrag atenţia cuiva, deşi ăştia-s clar vorbiţi între ei.. Las’că scap eu şi vă dau pe mâna Poliţiei!

Ora 17.25. Nu trebuia să urlu. Mi-au băgat pe gât droguri cu linguriţa. Se-nvârte tot, mă ţin de bărbie să-nghit. Am reuşit să scuip un pic, dar bărbosul s-a ferit, e clar că are experienţă, pezevenghiul. În schimb, fraierul care mă ţine strâns în braţe e începător. Acum are o amintire de la mine pe rever.

Ora 17.30. Dhhroglgul ăla îşşşi mmfaşeee emfectul… mmmmhhhmmm… mi-e somn. Tu, trecătorule, dacă citeşti asta, să ştii că m-am luptat ca un bărbat şi-am fost învins mişeleşte. Adio şi să vă stau în gât.

Ora 18.00. M-am trezit din nou. Sunt viu, întreg.. Nu ştiu cum am scăpat, dar încă un botez nu mai suport. Băi, deştepţilor, sper că nu vă mai vine vreo idee săptămâna viitoare.

Femeie, ia scoate sutienul şi fă-te-ncoa. N-am uitat că m-ai trădat acolo, dar acum am nevoie de tine. Mi-e foame.

post signature

Surpriza


     Daaaaaaaaaaaaa....ne-am tuns. Si nu oricum...a fost din nou printesa la salon, ce mai are coafeza personala de la varsta de 1 an :))

post signature

premiu

Multumim oanamada pentru premiu insa n-am sa respect regulile si am sa-l ofer tuturor cititorilor mei...
imi cer scuze dar nu prea vreau sa amestec jurnalul printesei cu jocurile de blogger

post signature

luni, 22 martie 2010

Vocabular de printesa la 1 an 8 luni, 2 saptamani si 3 zile

     Precisa varsta...nu? :))

adi = adi
aide = haide
alo = alo
apa = apa
ata = alta=asa
atu = albastru
au - au
badi=body

babi = bebe
bai = baie
bau-bau = bau bau
bavo = bravo
be-be=oita
bobo=bomboana=clown
bobu = glob
but=burta
ca-ca=caca=cracra=cioara
cache = carte
cata = acasa
che-che = chei
cip-cip=cheama gugustiucii
chi-ca = tic tac
chi-chi = chit chit - soricel
coca = coca
co-co = cotcodac = gaina
cuca = foca
da = da
dedet=deget

dedi - verde
Dei = Andrei
dei = da-i
dete = zece
dioi = doi
dot - jos
du-du = tractorul
ema = ema
foai = floare
gata
ga-ga = gasca
gheche=ghete
ham = catel
hau hau = lup
ho-ho = mos craciun
jiji = gigi
la-la-la = cantec
Lela = Angela (bona)
lilinel = irinel
mai = mare
ma-ma = mac mac = rata
mami
mar = mar
mau = miau = pisica
mi = mie
mou-mou=mormor=ursulet
na = nas
nana = nana
nani = nani
nenea
niu = nu
oa-oa = oac oac
ochi = ochi
odz = roz
opa = hopa
ot = opt
ou = ou
ou = ou
out = rosu
pa = pa
pai = pai
papa/papi = papa
par = par
pidza = priza
pii = copiii
pipi = pipi
piu-pui = pui
puci=papuci
pup = pup
suai = soare
tamu = hipopotam
tapte = lapte sau sapte
tate = sase
tati=tati=tanti
tatu = patru
tea = stea
tei = trei
tzetzei=cercei

ti = tie
titei = litere
titi = titi
titzi = fetita
tou = aspiratorul
tuc - suc
tut = sus
tzetze = cirese
tzitzi = tzitzi
una = luna
uni = minune
unu = unu
ura = ura
uuu = trenul
vavai = tramvai
vum = brum = masina
vum mai = masina mare

     Cam asta mi-am amintit pe moment....daca-mi mai amintesc ceva revin asupre problemei
post signature

duminică, 21 martie 2010

Din nou in parc

     Am fost astazi in parc pentru prima oara dupa mult timp, dar era prea frumos afara sa ratam o plimbare. Plin de copii, de catei, de indragostiti, toti iesiti la soare ca gazutele. Ema s-a cunoscut ca n-a fost chiar in apele ei...inca respira destul de greu, dar ne-am plimbat putin de manuta (ca nu-i prea place singurica), i-a luat tati balon din ala mare rotund si apoi am plecat spre casa sa facem nanita.

post signature

oa-oa

     A mai facut fata mea o pasiune :)) broscuta de la intrare de la Kaufland...stie sigla magazinului sau nu stiu ce recunoaste dar imediat ce intram in parcare incepe sa strige oa-oa (oac-oac) si nu e chip sa intram fara sa o punem in broscuta. Cu mari insistente si promisiuni se lasa luata de acolo si aproape de fiecare data cu proteste vehemente :)).

P.S. cu fotografiile aceeasi problema-sunt facute cu tel lui tati :(

post signature

Vine, vine, vine........a venit!!!!!

     Cum cine?......primavara...



     Desi inca putin racita (tuseste detul de urat si are mucisori), sambata am fost putin pana la tara, si-am facut un gratarel, ne-am jucat prin gradina, l-am fugarit pe bicu, am inchis/deschis toate portile pe care le-am gasit in cale (de vreo 20 ori fiecare :)) ), apoi putin nanita si seara inapoi acasa. Totusi incepe sa se simta aerul de primavara...hehe....nu ne mai prinde lumea pe acasa daca se face cald :P



post signature

sâmbătă, 20 martie 2010

Vizite

     Tot din categoria piii insa de data asta in vizita. II place sa aiba musafiri, sa roiasca lumea in jurul ei, sa-i dea atenti, sa-i faca toate mofturile...dar daca sunt si copii e cea mai fericita. Acu cateva zile a avut in vizita o fetita de vreo 4 anisori, dar care nu prea voia sa se joace cu ea si saraca Emi i-a rasturnat sacul cu jucarii si i le dadea pe toate pe rand, doar doar o gasi ceva sa-i placa si sa se joace impreuna. Aseara a fost Alice in vizita pe la noi si dupa scurta perioada de acomodare au gasit un punct comun...canitele de construit turnuri, si mingiutele care tiuie :)) de la care s-au si batut pana la urma :))

post signature

vineri, 19 martie 2010

Pii

     In traducere libera "copiii" moartea ei dintotdeauna, si de cand a dat caldurica, mereu e plin de copii in parculetul de sub geamul nostru. Si cum ii aude Emi a mea se suie pe calorifer opa (hopa) si striga piii (copiii) si vorbeste cu ei si le bate in geam :)). Mentionez ca stam la etajul 3 , deci n-o aude nimeni :))

post signature

joi, 18 martie 2010

Party si febrita de ziua lui Irinel

     Marti a fost ziua lui Unchiu' Irinel si ne-am pregatit de parti cum se cuvine...ne-am cumparat rochita noua si frumoasa, am fost la coafor, insa neprevazutul si-a bagat coada si Emi a mea a facut febrita. Nu stiu unde a reusit sa raceasca asa de tare...cert e ca n-a fost in stare de nimic, moale si suparice cu toate ca ii dadusem nurofen cand am plecat de acas febra nu i-a scazut de tot asa ca am ajuns cu ea la medic. Urmarea...antibiotic.

     Si mi-a parut asa rau ca a mai fost o fetita de-o seama cu Ema si nu s-a putut bucura de ea...la cat de mult ii plac ei copiii. Acu sa se faca bine ca o duce mami la copii, printesa mica si bolnavioara, mi-e asa mila de ea cum tuseste si se chinuie sa respire cu nasucul infundat, dar pe de alta parte parca prea trecusem noi prin iarna asta fara o raceala si uite ca primavara ne-a venit de hac :(.

post signature

luni, 15 martie 2010

Sortam jetoane



     Am gasit la tara niste jocuri vechi cu jetoane asa ca ni le-am luat acasa...au avut un succes enorm, mereu ma bate la cap sa i le dau. Insa ca sa incercam sa invatam ceva i-am scos initial 4 perechi de jetoane si i-am aratat sa le puna una langa alta pe cele care sunt la fel. N-a trebuit sa-i arat de multe ori ca s-a prins repede de idee si mi le-a ales foarte bine. Oricum n-a durat foarte mult minunea...cand s-a plictisit a inchis tablita pe care ne jucam a zis gata si dusa a fost :))
     La sortat s-a prins care e ideea...mai greu cu asezatul pe tablita, intai le alegea si mi le dadea mie, iar eu i le asezam frumos pe tablita, apoi a inceput si ea sa le aseze singurica.


     Aaaaaa si am uitat sa ne laudam ca stim sa numaram pana la 10 :)). Mami spune 1, ema 2 mami 3 Ema 4 mami 5 Ema 7 :)) mami 8 Ema 10. 6 si 9 nu-i plac deloc :)). Ma indoiesc ca stie ea chiar sa numere, dar a retinut succesiune...de la urcat atatea scari ni se trage fiindca le numaram de fiecare data, si tare multe mai sunt :))

post signature

Babuta mea frumoasa



post signature

vineri, 12 martie 2010

Construim turnuri

     Canitele astea colorate i-au placut de cand era mica mica...pana acum le punea una in alta in ordine, insa zilele trecute am vazut ca se put imbina si sub forma de turn...asa ca i le-am cladit frumos...si Ema a fost foarte incantata...mai ales cand mi le rasturna dupa ce le terminam de cladit. De vreo doua ori i le-am asezat eu si apoi s-a apucat singura. Cu asa o satisfactie se uita la mine dupa fiecare piesa pusa corect si-si spunea singura bravo si batea din palme...iar constructia sfarsea, inevirabil, prin a fi rasturnata cu cea mai mare placere si chiote de bucurie.

post signature

marți, 9 martie 2010

40 de sfinti

     Va invit la un sfitisor facut de mine :D

     Si Emi a papat si aseara si in aceasta dimineata cu laptic

post signature

8 Martie

     Diz de dimineata tati a venit de la serviciu cu cate un trandafiras pentru fetite. Cum Ema e cea mai mica si-a ales prima buchetul...mai ales ca l-a vazut pe tati de cand a intrat pe usa si a zis "floare". Pentru floricica Ema l-a rasplatit pe tati cu un pupic



post signature
Ticker Nou Nascuti
Ticker Nou Nascuti
 

Printesei mele cu drag Published @ 2015 by AlinaS produse de papetarie personalizate