vineri, 30 octombrie 2015

Serbarile toamnei partea I

     Astazi Ema a avut parada costumelor la scoala.....si a avut mami cea mai frumoasa Cenusarica :) . Lori si-a probat si ea costumul de "Prajitoarea Lucinda", Evident un personaj din desene animate (Sofia I), pentru ca stim deja, Lori e fascinata de desene animate......Ea se joaca.....mananca, spune poezii, cannta...dar televizorul trebuie sa fie pornit...si obligatoriu pe Disney Junior.
     Si fiindca la scoala copii i-au spus ca printesele nu sunt infricosatoare.....Emi a probat si o rochita de vrajitoare......Dar a ramas la cea de printesa :)










post signature

Poezioare de la Lori de la gradi

    
     Pe cand o aveam pe Ema mititica obisnuiam sa fac poze la toate poeziile afisate pe panou la gradinita, fiindca ea nu spunea nimic...daca o intrebam ce-a facut la gradi imi raspundea sec....bine. Cu clestele scoteam cateva cuvintele din gurita ei, asa ca mami invata cu Emi acasa poezioarele si cantecelele afisate, pe care mandruta le stia....dar probabil nu avea chef de intrebarile mele. 
      Acum am alta minune de gradinita, pe Lori care e in grupa "Piticilor" si care, dupa doar o luna jumatate de gradi a invatat deja cateva poezioare si cantecele.
     Si pentru ca o parte dintre ele sunt noi pentru mine am sa le notez, sa ni le amintim mai tarziu.
     Prima poezioara pe care mi-a spus-o de la gradi a fost "Un pitic atat de mic"

Un pitic atat de mic

Un pitic, atat de mic
facea baie-ntru-un ibric
pe sapun a alunecat
si piticul s-a-necat
vai,vai ce pacat 
ca piticul s-a-necat

     Imi e atat de draga cum recita, la ea o poezie e o intreaga opera de teatru, si o spune cu atata placere, si ma pune sa sun pe toata lumea sa spuna ea poezia.
     Apoi a invatat  "Gogoneata", o poezioara super dragalasa pe care eu nu o stiam

Gogoneata

Sunt cea mai mica 
Din gradinita
Cu rochita scurtulita
Si cu parul dezlegat
Am uitat ce-am invatat.
Mie imi plac bomboanele
Jocul cu baloanele
Toata lumea ma rasfata
Si ma striga "GOGONEATA".


     Saptamana trecuta aveau afisata alta poezioara, insa Lori a lipsit si o invatam inca si ne invata sa numaram pana la 5

 Am un nas, pe obraz ... 1
Ochi am doi, ca si voi ...1..2
Am trei nasturi la hainuta, Ilenuta ...1..2..3
Am si patru buzunare,
Mi-a cusut mama si-o floare ...1..2..3..4
Si mai am cinci degetele
Parca sunt lumanarele ...1..2..3..4..5


     Iar astazi pitica mea imi spunea cateva versuri din alta poezioara care se numeste "Marul". Eu le caut pe net dupa versurile pe care le stie Lorena si le gasesc imediat, pentru a le putea repeta impreuna

Marul

Mărul  este  rotunjor
Roşu ,  verde,  gălbior.
Parcă-i  minge, dar  nu  sare
Şi  codiţă  mică  are.
Parfumat, dar  şi  gustos,
El  mă  face  sănătos. 


post signature

miercuri, 28 octombrie 2015

Ne pregatim de carnaval :D

     In febra pregatirilor pentru carnavalul de sambata mi-am amintit de petrecerea de anul trecut si am rasfoit putin prin directoare dupa fotografiile de la Haloween 2014 :D . Ce frumusle am mai fost, dar anul asta vom fi si mai frumoase.
     Tati si fetele au facut dovleceii    



     Apoi am avut carnaval la scoala, unde am facut parada costumelor. Ema mea a fost cea mai dragalasa vrajitorica....ca doar e a mea :D 

                              
 

      Am continuat acasa cu copiii din bloc, si bineinteles cu alte costume :D De aceasta data Ema a fost costumata in Elsa, iar Lori a fost Clopotica







     Iar la final de saptamana ne-am distrat la carnaval la spatiul de joaca cu Craiasa zapezii si Minie Mouse











     Promit sa revin duminica cu imagini de la carnavalul de anul acesta :D


 post signature

luni, 26 octombrie 2015

Imi place sa ma joc

 
    Imi place sa ma joc....da...imi place...si constat de cele mai multe ori ca imi place sa ma joc mai mult decat le place lor. Descopar asta de fiecare data cand incerc sa le conving sa lase desenele sau tabletele si sa se joace impreuna, sau sa se joace cu jucariile, iar joaca asta trebuie in asa fel mosita si prezentata incat sa le incante, macar pentru o scurta perioada de timp cat sa uite ca la tv este Sofia sau Aladin si sa coboare cu mine pe covor sa ne jucam.
     O perioada la Ema au fost masinile, apoi papusile, de toate felurile....mai nou papusile ponei pe care le imbraca si dezbraca si le pieptana de niciodata nu gasesc nici o clamita sau elastic sa le prind parul, desi cumpar cu pungile...dar toate sunt la papusi. Pe Lori o incanta orice cu ce se joaca Ema dar exact acel lucru pe care Ema il are in mana, si pe care evident ca nu vrea sa-l cedeze si invariabil ajungem la tipete, fugareli, cearta si lacrimi amare de crocodil, si gata joaca.....isi amintesc ca e stins televizorul si vine Lori la mine cu o privire ca de catelus si ma intreaba..."mami pot sa dau dumu la desene?....pot?" ultimul pot de obicei cu degetul deja pe butonul de la televizor pentru ca intrebarea a fost oricum de simpla si pura complezenta.....oricum nu asteapta niciodata raspunsul si chiar daca ii spun nu pana apuc eu sa spun acel "nu" ele sunt deja prinse in actiunea unui desen animat pe care l-au mai vazut oricum de 10 ori.....dar pe care cu siguranta "nu l-au vazut niciodata"
     Si ajung, din nou sa ma joc singura.........si ma joc...Zilele trecute le-am amenajat casuta pentru stikkys...niste monstruleti de cauciuc pe care-i aduce tati de la Lidl. Le-am pus sa sorteze jucariile si sa le stranga in cutii, sa lase doar piesele de mobilier, si le-am aranjat frumos pe camere, am plasat si monstruletii in casuta lor....ne-am jucat apoi maxim 5 minute, dupa care am ramas singura pe covor.
     Oare tot asa de repede ne plictiseam si noi cand eram copii?
     Si ajung la motivul pentru care am inceput sa scriu astazi.......aseara am avut invitati la noi cativa prieteni cu copiii. Cei mici au vrut sa joace "ursul doarme" iar una dintre fetite...de vreo 7-8 anisori s-a asezat pe pat spunand ca ea nu poate sa joace...ca e prea mare sa se joace ursul doarme......si stau si ma intreb....cand.....si mai ales de ce devenim prea mari? Eu ma joc cu drag "ursul doarme" si ma amuza de fiecare data, dar de ce incetam sa ne jucam?....


 post signature
Ticker Nou Nascuti
Ticker Nou Nascuti
 

Printesei mele cu drag Published @ 2015 by AlinaS produse de papetarie personalizate