vineri, 15 aprilie 2016

La plimbare prin tara nimanui

     Avem o tara frumoasa, poate mult mai frumoasa decat altele care sunt considerate destinatii turistice de exceptie, si totusi, nu stim sau nu vrem sa o punem in valoare.
     Mi-am amintit de un cantecel pe care il cantam in copilarie....si care se potriveste de minune
 
      Sambata trecuta ne-am trezit de dimineata cu ganduri de plimbare...la ora 10.00 deja serveam cafeaua la Hanul Razesilor.  Locatia este frumoasa, rustica, cu mese si banci de lemn acoperite cu stergare si covoare traditionale tesute la razboi, sobă şi cuptor ţărănesc (care i-a atras foarte tare pe copii), singurul dezavantaj pe care il gasesc eu este amplasarea foarte aproape de sosea....precum si preturile cam piperate pentru buzunarul meu.....dar na......asta e alta poveste. Pe pereti sunt expuse costume populare romanesti, masti pe care nu prea ai ocazia sa le vezi
     Urmatoarul punct de atractie al excursiei a fost parcul zoo din Piatra Neamt situat aproape de centrul orasului, pe strada Stefan cel Mare, langa drumul care urca spre Colibele Haiducilor, Terasa Gospodinelor si statia de sosire a Telegondolei. Ca si parc este foarte frumos amenajat, cu banci si un spatiu de joaca pentru copii, insa animale sunt foarte putine si ingrijite din ce in ce mai putin. Marea atractie a reprezentat-o plimbarea cu poneiul, fiindca altceva nu prea ai ce vedea (un urs, pauni, doi rasi, doua caprioare, niste porci ciudati, iepurasi si porumbei). Nici pretul de acces in parc nu este mare, insa eu, ca adult ma astept la altceva cand vizitez o gradina zoologica (si am vizitat vreo cateva insa asta este alta poveste)


     O locatie care ma incanta de fiecare data este Pastravaria Cheita Au o terasa frumusica, cateva animalute, banci, leagan, insa imi place fiindca este un loc in care mi se pare mereu atat de liniste. Stau pe banca in fata bazinelor cu pastravi, in adierea vantului...si parca timpul sta in loc, parca nu mai aud nici macar fetele strigand "mama" sau certandu-se ca nu mai incap una de alta pe leagan. Mandrutele au hranit capritele, au mangaiat cateii, si au mancat si peste. Daca vrei sa mananci o ciorba de peste sau un pastrav gatit excelent......aici le gasesti pe amandoua. Este situata pe drumul dinspre Bicaz inspre Lacul Rosu, insa drumul este singurul lucru pe care il pot reprosa locatiei. Soseaua ingusta si foarte proasta, desi este un drum turistic foarte circulat.     Pentru final am pastrat o plimbare cu vaporasul pe lacul de acumulare de la Bicaz. Facand abstractie de vantul care ne lua pe sus plimbarea a fost placuta, insa drumul pana la vaporas mi-a lasat un gust amar. Iti da senzatia de zona parasita, mizerie, daramaturi, o epava intr-un echilibru instabil, un tractor dezasamblat partial lasat pe marginea drumului, vreo doua hidrobiciclete stricate aruncate in drum..... Halal zona turistica..... pacat de tara pe care o avem, pacat de peisajele minunate pe care omul le distruge. 

 post signature
 

Printesei mele cu drag Published @ 2015 by AlinaS produse de papetarie personalizate