vineri, 22 martie 2013

Progrese

     Lorena are 9 luni si jumatate, vorbeste toata ziua pe limba ei "ma-ma-ma-ma, ta-ta-ta-ta-, na-na-na, pa-pa-pa", merge foarte bine in picioare daca are un punct de sprijun si de ieri merge si catelus prin casa. E asa dragalasa ca-mi vine s-o mananc. N-are inca nici un dintisor iesit desi e unflata tare gingia si sta sa crape si plange si-i maraita si agitata. Papam inca in principal tzitzic, insa e o pofticioasa si vrea sa-i dau orice mananc eu, cum ne vede ca mancam plescaie si saliveaza si se uita fix la noi cand mancam ca o pisicuta care-ti numara inghititurile.
     N-are stare nici o clipa, si nu-i place sa stea singura, cum ma vede ca ies din camera se pune pe plans cu lacrimi de crocodil. La bucatarie daca o iau cu mine si o pun in carut se ridica si trage tot prin jur. E fascinata de orice obiect nou pe care-l vede si are o dexteritate foarte mare la manuit obiecte. Ii place sa bage un obiect in altul., aseara baga coada de la lingurita intr-o gaura la masuta de la premergator, o scotea si apoi o baga la loc. Trebuie sa ma duc in pod sa-i aduc niste jucarioare sa exersam tot felul de deprinderi...cred ca am sa caut canitele de diferite marimi sa le bage una in alta si colaceii colorati de pus in ordine pe suport.
      Premergatorul il folosim ca loc de luat masa si ca punct de sprijun fiindca nu-i place sa stea in el. Nici nu prea ma incanta sa stea acolo fiindca nu o pot pune sa ma duc la bucatarie sau undeva ca plange imediatr daca nu-s prin preajma. Mai pot s-o las in fundulet pe covor sa se joace daca sunt copii in jurul ei. Trebuie mereu sa auda si sa vada pe cineva in preajma.
     E fascinata de televizorul lui tati si de oriunde ar fi se straduieste sa ajunga la el sa-l picteze cu labutele asa ca in viitorul apropiat trebuie sa-i gasim suport si sa-l urcam pe perete. Asa am patit cu Ema cu acvariul si a trebuit sa dam pestisorii. Si parca stie ca n-are voie ca daca o strig  se uita la mine si da din cap cand ii spun nu nu nu.
     Ii place sa ne jucam Cucu bau si sa ne gadilim, papam , harjonim toate trei fetitele, rade in hohote si se distreaza. Dimineata cand se trezeste da sa se ridice sa se catere peste mine s-o vada pe Ema si cum o vede incepe sa rada. La fel si Ema cand se trezeste prima oara o cauta pe Lorena, si la fel cand vine de la gradi...daca nu-s cu mica in brate ma intreaba "unde-i Lorena". Mi-e drag sa le vad ca se iubesc si ca le e dor una de cealalta cat sunt despartite. M-a uit la ele cu atata drag ca tati rade de mine si-mi spune "uite cioara cu puii ei"...si sunt intr-adevar o cioara care-si vede puii cei mai frumosi, destepti, deosebiti si fiecare lucru cat de mic facut de ele mi se pare deosebit.

post signature
Ticker Nou Nascuti
Ticker Nou Nascuti
 

Printesei mele cu drag Published @ 2015 by AlinaS produse de papetarie personalizate