luni, 28 decembrie 2009

Un Craciun magic



Daca tot a trecut Craciunul, tati a plecat la serviciu si toate lucrurile au intrat in normal, e vremea sa povestim si noi cum am petrecut. A fost un Craciun superb...pe care probabil noi ni-l vom aminti multi ani de acum incolo...desi probabil Ema va uita...

Si acum sa incepem cu inceputul...Mos Craciun a inceput sa vina pentru Ema inca de pe data de 23 Decembrie cand a poposit la Piatra Neamt, la bunici. Acolo mosul ajunge intotdeauna mai devreme fiindca se face si pomul mai devreme. Iar bica, de cum a gasit cadourile sub bradut le-a pus la autobuz si le-a trimis la Botosani. In pachet Emi avea un treningut, un costumas tricotat, o papusica Dolly, din aceea de carpa mare, un mosulet mic si de la bunica lu' mami o caciulita crosetata, superba.

Dintre toate cadourile, cel mai mult a atras-o mosuletul cel mic, pe care nu l-a mai lasat din mana...si m-a tinut toata ziua intr-un HO-Ho-Ho, cum face cand vede un mos craciun, desenat, sau de jucarie, sau la televizor...aaa si cum Era sa uit...in pachet Bica ne-a trimis si niste soric, fiindca stie ca mami e innebunita dupa el...dar se pare ca mami are urmasi de seama :))

Iata ca a venit si ajunul Craciunului...si dupa ce Emi a facut nanita de pranz am scos bradutul si am inceput toti 3 sa-l impodobim. De cum a vazut globuletele si beteala Ema a inceput sa chiuie si a rasturnat cutia in mijlocul casei, sa le poata verifica ea pe toate sa vada in ce stare sunt :)). Mami si tati au montat bradutul, au pus instalatiile si apoi Ema i-a ajutat sa impodobeasca bradutul cu globulete, clopotei, fundite si beteala.

Fiindca e mititica si nu poate sa puna globurile in pom Emi s-a ocupat de dat la mana. A iesit un bradut tare frumusel, insa Ema are o treaba cu el...are impresia ca mami si tati i-au facut un pom plin cu mingiute, fiindca scoate mereu globurile din pom si...fie ni le aduce noua, fie le arunca pe jos sa sara...noroc ca avem doar globuri din plastic si nu se sparg.

Si cum bradutul nu putea sa fie mai frumos decat Ema, printesa mea a vrut si ea impodobita...mi-a adus paharelul cu clamite si mi le-a dat pe toate, pe rand sa i le pun in cap...rezultatul...inca un pomulet de Craciun :))

Iar cand bradutul a fost gata impodobit, nici Mosul nu s-a lasat mult asteptat, fiindca casuta ni s-a umplut de colindatori, dornici sa primeasca daruri. Mosul i-a placut Emei insa n-a vrut sa stea la el in brate, asa ca am asezat-o cumintica pe scaunel langa Mosul, caruia i-a pregatit mami un scaunel langa brad, findca e batran sarmanul si nu poate sta in picioare.

Copiii au primit cadouri, au spus poezii, Ema a stat de vorba cu Mos Craciun, l-a cotrobait in sac si intr-un final si-a primit si ea darurile...un sac aproape tot pentru ea...Se pare ca mosul a considerat ca a fost o fetita tare cumintica.



In sac Ema a gasit o pereche de cizmulite rosii superbe, o carticica cu Mos Craciun, un cub mare de lemn cu multe activitati, doua jocuri de imbinat, un fularas cu iepuras, o bluzita rosie foarte frumusica, un telefon mobil, si un mos craciun de jucarie care canta, danseaza si spune Ho-Ho-Ho. Ma bucur ca au incantat-o jucariile,la cub deja stie sa potriveasca formele pe una din parti, iar cu jucariile de imbinat se joaca foarte frumos, si invata sa le imbine singura.
Dupa ce au plecat copiii la ei acasa Ema a ramas sa danseze cu unchiul Iri la concertul lui Stefan Banica.


In prima zi de Craciun noi fetele ne-am trezit devreme si ne-am jucat frumos, cu jucariile primite de la Mos CRaciun, sa-l lasam pe tati sa mai doarma, si am facut si o sedinta foto...nu-i asa ca am fetita frumoasa? si fiindca i-am spus ca-i frumoasa se tot intorcea in toate pozitiile s-o fotografiea, si a lasat si sapcuta pe cap pana s-a trezit si tati sa o vada.


La pranz am fost la bica la tara la masa, si nu stiu cum se face ca Mos Craciun a mai venit o data si acolo. De data asta Ema a fost mult mai prietenoasa, a inceput sa rada cand l-a vazut, l-a luat de manuta si l-a dus langa brad unde mami ii pregatise din nou un scaunel, a stat la el in brate, l-a tras si de barba si cum nu se putea altfel...a primit din nou cadouri: o papusica, o salopetica cu ursuleti, un hanorac si un mosulet de ciocolata



Iar apoi a urmat o sedinta foto la brad...


Si intr-un final am stat la masa, dupa care ne-am intors acasa


A doua zi de Craciun a debutat cu o noua sedinta foto la brad, cu printesa alaturi de jucariile primite de la Mosul, care stateau frumos asezate sub bradut :)

Si cum afara se topise toata zapada si era cald, iar noi nu putem sta linistiti acasa ne-am hotarat sa le facem bunicilor o surpriza si ne-am pornit un drum pana la Piatra Neamt. Tare s-au bucurat bunicii si unchiul Cata, si Adi si Bica si Bunica si restul lumii sa vada printesa, si sa vada ce fetita mare s-a facut. Era venit si verisoara ei Elektra si s-au jucat impreuna, iar a doua zi ne-am pornit inapoi fiindca tati luni trebuia sa fie de dimineata la serviciu.



Insa vremea n-a vrut sa tina cu noi si ne-au prins nametiii pe drum...De dimineata s-a pornit o ninsoare de am venit acasa cu lanturile puse la masina si am facut 5 ore pe drum...Important este ca ne-am sitit bine, si ca am ajuns cu bine acasa, insa regretam un singur lucru...ca a trecut Craciunul :((



post signature

Ticker Nou Nascuti
Ticker Nou Nascuti
 

Printesei mele cu drag Published @ 2015 by AlinaS produse de papetarie personalizate